друкувати


Пласт протягом лiта проведе понад 100 таборів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-17 10:44:22
З другої половини червня і аж до початку вересня Національна скаутська організація України Пласт проведе понад 100 таборів по всій території України, а також у сусідній Польщі.

Для наймолодших пластунів – новаків, які ще не досягнули 11-тирічного віку, відбуватимуться табори на стаціонарних відпочинкових базах. Там діти під наглядом досвідчених виховників в ігровій манері вивчатимуть українські пісні, звичаї, історію, культуру та багато іншого, повідомляє прес-служба станиці Івано-Франківськ Пласту НСОУ.

Для пластового юнацтва, тих, хто має вже 11 і більше років, чи не в кожному регіоні держави пройде понад вісімдесят двотижневих наметових таборів. На них хлопці та дівчата у супроводі наставників навчатимуться розкладати намети, розпалювати багаття, власноруч варити їжу, виживати у складних природних умовах, надавати першу медичну допомогу та безліч інших корисних справ. Найбільше таких таборів пройде на території Українських Карпат.

Також у сусідній Польщі відбудуться 3 історичних табори, під час яких члени Пласту відновлюватимуть та упорядковуватимуть могили українських вояків різних армій, що загинули протягом буремного двадцятого століття. Один з таких таборів за участі пластунів Івано-Франківська розпочнеться уже 20 червня.

Окрім цього, для досвідченіших юнаків проходитимуть спеціалізовані табори, зокрема мистецькі, велосипедні, авіаційні, водні, спортивні, мандрівні, кінні, історичні, військово-патріотичні, альпіністські та табори для лідерів. Завершиться таборовий сезон у пластунів в кінці серпня загальним з’їздом під назвою "Джемборі", що буде приурочений 20-літтю відродження Пласту в Україні. Там, протягом чотирьох днів між дітьми відбуватимуться змагання, конкурси та естафети. На цю подію також запрошені перші керівники держави, інші скаутські рухи та громадські організації.

У нашій ж Івано-Франківській області місцеві пластуни з 1 до 14 липня в Городенківському, Богородчанському та Рожнятівському районах проведуть чотири юнацькі табори, а у другій половині липня в урочищі Салатрук Надвірнянського району відбудеться табір обласного Пласту під назвою "В пам'ять Грома". Найменші пластуни Івано-Франківщини відпочиватимуть на базі ОК "Лімниця", що у с.Вістова Калуського р-ну вкінці липня.

Як зазначив голова Івано-Франківської міської організації Олег Хімій: "Очікується, що за ціле літо Івано-Франківський Пласт оздоровить близько п’ятсот дітей".



Обговорити на форумі