друкувати


Україна скорочує споживання російського газу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-16 03:31:25
Україна скорочує споживання російського газу у порівнянні з минулим роком. З такою заявою виступив 16 червня на прес-конференції у Москві заступник голови правління "Газпрому" Олександр Ананенков. Він також припустив, що впродовж останньої декади Україна не провадить закачку газу у підземні сховища.

З подібної заяви випливає, що доходи "Газпрому" продовжують знижуватися а попит на його газ падає й надалі.

Щоб якось врегулювати ситуацію, що склалася, заступник глави "Нафтогазу" Ігор Діденко сьогодні терміново вилетів до Москви на переговори з "Газпромом". Адже цілком можливо, що російський газовий монопoліст може скористися своїм правом висунути Україні штрафні санкції через недобір газу, які можуть сягнути 40 мільярдів гривень впродовж другого й третього кварталів.

Тим часом видобуток газу "Газпромом" досяг рекордного мінімуму з початку року - 895,8 мільйонів кубометрів на добу, що на 38% менше за відповідний період роком раніше і на 9% нижче, ніж у середньому за травень поточного року. Незважаючи на це, "Газпром" планує видобути до від 450 до 510 мільярдів кубометрів газу до кінця 2009 року, повідомляє Українська газета в Чехії.

Обговорити на форумі