друкувати


"Кошерний пошуковик" Koogle для іудеїв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-16 01:31:49
У неділю в Інтернеті розпочав роботу "кошерний" пошуковик Koogle, що відповідає вимогам ортодоксальних іудеїв. Про це агентству Reuters повідомив менеджер сайту Йоссі Альтман (Yossi Altman).

За словами Альтмана, Koogle опускає при видачі результатів матеріали, сумнівні з релігійної точки зору. У їхнє число входить не тільки еротика і порнографія, але і більшість звичайних фотографій жінок, оскільки вони найчастіше вважаються нескромними, повідомляє Релігія в Україні.

Крім того, Koogle, що призводить посилання на ізраїльські новинні сайти і онлайн-магазини, не показує предмети, які ортодоксальним євреям заборонено мати у своїх будинках. Під заборону потрапляють, зокрема, телевізори.

Як заявив Альтман, розробники Koogle отримали схвалення рабинів, які хочуть, щоб у правовірних іудеїв була можливість користуватися Інтернетом - зокрема, для пошуку "життєво важливих сервісів".

По суботах, коли прихильникам іудаїзму заборонено робити будь-яку роботу, Koogle функціонує з сильними обмеженнями. Зокрема, він просто не дає користувачам здійснювати покупки через мережеві магазини.

Обговорити на форумі