друкувати


За ігри з державою "світить" кримінал

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-16 01:13:14
Обдурити державу на 242 тисячі гривень спробував голова правління одного з ВАТ Івано-Франківська.

Це встановило досудове слідство, яке проводилося слідчим відділом податкової міліції ДПА в області. Будучи керівником товариства, посадовець склав та підписав з однією з вінницьких фірм договір купівлі на обладнання вартістю, як у же зазначалося, 242 тис. грн. І не просто уклав договір, а вже й нібито придбав вказане обладнання за власні готівкові кошти, якими розрахувався з постачальником. Проте "закуплені" головою правління 52 нових верстати по обробці металу на товариство так і не поступило. Слідством доведено, що станки, які буцімто придбав керівник, уже були власністю підприємства ще в 90-х роках, а в 2005 році по бухгалтерському обліку їх вже й списали. Однак, хитрий посадовець вписав старе обладнання до підроблених документів та надав їх до бухгалтерії ВАТ. А за проведення так званої господарської операції повернув собі готівкові кошти, повідомляє слідчий відділ податкової міліції ДПА в області.

Проте прокрутити аферу з державою шахраю таки не вдалося. Йому інкримінували зловживання службовим становищем, підробку документів та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що й спричинило тяжкі наслідки для державних інтересів.

Тож на підставі зібраних в ході досудового слідства доказів, за рішенням суду, колишнього посадовця засуджено до 3-х років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно господарських обов`язків на підприємствах, установах, організаціях, незалежно від форм власності строком на 2 роки 6 місяців. Згідно ст.75 КК України він звільнений від відбування основного покарання - йому призначено випробування іспитовим строком на три роки. Ухвалою апеляційного суду даний вирок залишено в силі.

Обговорити на форумі