друкувати


З неоформленими працівниками все ж доведеться укласти угоди

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-16 01:07:00
За перші вихідні червня 47 рейдових перевірок проведено працівниками підрозділів оподаткування фізичних осіб області та встановлено 47 випадків порушень. Як наслідок, до бюджету донараховано 12,8 тис. грн. платежів.

Окрім того, за результатами перевірок, 3 осіб додатково залучено до державної реєстрації та видано 51 одноразовий патент на суму 2,5 тис. грн. Податківці під час перевірок виявили ще й 38 неоформлених найманих працівників, їхні роботодавці змушені будуть тепер укласти з ними трудові угоди, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області.

Характерними порушеннями податкового законодавства є невідповідність готівки зі звітом РРО. Так, лише в Коломийському районі за такі "огріхи" двоє підприємців змушені будуть сплатити державі штрафні санкції у розмірі 1,7 тис. грн. кожен. За це ж порушення торгове підприємство Тисменицького району, за результатами перевірки, сплатить 2,5 тис. грн. штрафу.

Також працівниками управління оподаткування фізичних осіб ДПІ в м. Івано-Франківську за час вихідних було проведено перевірки суб’єктів, які здійснюють торгівлю картками поповнення до мобільних телефонів по вул. Незалежності, Дністровській та Площі ринок. За результатами складено 3 протоколи за фактом здійснення діяльності без державної реєстрації, а також виявлено 6 неоформлених найманих осіб. Ще 16 таких трудових "нелегалів" виявили івано-франківські податківці під час перевірки торгових центрів.

Обговорити на форумі