друкувати


Що знаєш про права людини — покажи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-16 12:15:22
25 червня в івано-франківському арт-клубі "Химера" стартує фото і відео квест присвячений правам людини.

"Це частина проекту, на який фонд "Наш Станіславів" виграв грант в українському представництві німецького фонду Генріха Бьойля, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу Роман Малиновський, один з організаторів дійства. - Основними напрямками діяльності закордонного фонду є збереження екології, розвиток інституту прав людини та громадянського суспільства. Ми вибрали напрям по правах людини. Адже про них багато говорять, вивчають у школах, вузах, але конкретно, що це таке і як ними можна скористатися мало хто знає". Як юрист за фахом, Роман стверджує, що навіть у них, як фахівців, під час навчання на вивчення прав людини було виділено всього декілька годин. То що вже казати про пересічних громадян?

Тепер про права людини говоритимуть мовою фото і відео. "Участь у квесті може брати будь-яка кількість команд у складі від одного до чотирьох людей, - продовжує молодий ініціативний організатор. - Вікових обмежень також немає. Навпаки — ми були би дуже раді, коли б у такому заході взяли участь старші люди. Хоча проект в принципі орієнтований на молодь, вона ж завжди проявляє більше активності".

Аби показати свою обізнаність та мистецький хист треба, до 25 червня до сьомої години вечора зареєструватися та прийти у цей же день до арт-клубу "Химера". Там відбудеться жеребкування, під час якого команди отримають одне або декілька завдань на різну тематику. Наприклад "Свобода пересування", "Права дитини", "Права засуджених" і т ін.

Потім учасники квесту робитимуть серію фото чи відео матеріалів. Це також може бути соціальна реклама із певним салоганом. Усіх знавців та борців за права людини очікують призи, а перші три переможці отримають грошову винагороду. Окрім того, їхні роботи потраплять в ротацію на місцевому телебаченні, а згодом, через мережу українських громадських організації, ймовірно, транслюватимуться і по всій державі.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі