друкувати


Майбутнє виборчого законодавства України визначається в Яремче

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-13 10:33:28
Якою буде передвиборча агітація через кілька років? Як будуть проводитися загальнонаціональні та місцеві вибори? Чи зможе держава обмежувати роботу ЗМІ під час виборів? Ці питання обговорювалися в Яремче протягом останніх 4 днів за участі народних депутатів, членів Центрвиборчкому та медіа-експертів.

З 8 до 12 червня на базі готелю "Станіславський" за підтримки Координатора проекту ОБСЄ в Україні відбулося виїзне засідання Робочої групи з підготовки проекту Виборчого кодексу України. Ключова тема, якя обговорювалася в Яремче - інформування виборців та передвиборча агітація. Учасниками засідання були народні депутати України Юрій Ключковський та Андрій Шевченко (на фото), член Центральної виборчої комісії Олександ Шелестов, заступник Міністра юстиції України Наталія Богашева, члени Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Андрій Мірошниченко та Тетяна Лебедєва, а також Ольга Желтова, головний спеціаліст секретаріату профільного комітету парламенту.

Також активну участь у засіданні робочої групи взяли представники громадських організацій: директор з правових питань "Інтерньюз-Україна" Павло Моісеєв, експерти Інституту виборчого права Володимир Ковтунець та Лілія Колісецька, директор Інституту медіа-права Тарас Шевченко та Ольга Большакова, керівник Програми законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників.

Метою розробки Виборчого кодексу є об"єднання різних законів в один документ, що полегшить регулювання виборчого процесу та сприятиме уніфікації технології проведення виборів президента, парламенту та місцевих органів влади. А це, в свою чергу спростить організацію та проведення виборів (створення та робота виборчих комісій, діяльність спостерігачів та журналістів, підрахунок голосів тощо) та має зменшити кількість помилок та порушень, які виникають через розбіжності у законах, повідомляє Яремче. .org .

Обговорити на форумі