друкувати


Коломия знову названа найбезпечнішим містом України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-12 01:28:16
Журнал "Фокус" представив третій щорічний рейтинг "55 найкращих міст для життя в Україні". Переможцем рейтингу-2009 став Львів. Перша десятка лідерів виглядає таким чином: Львів, Київ, Івано-Франківськ, Чернівці, Ялта, Харків, Одеса, Іллічівськ, Сімферополь і Севастополь.

Першу позицію забезпечили Львову високі показники за всіма критеріями. Особливо високо експерти оцінили діловий і освітній потенціал "Міста Лева", а також рівень культурних заходів і турпривабливість. За останніми двома критеріями Львів набрав максимальну кількість балів.

Серед лідерів в окремих номінаціях "Фокус" виділяє Коломию, яка, як і минулого року, залишилася найбезпечнішим містом: тут найнижчий рівень злочинності в країні.

Позицію найчистішого міста зберіг Чернігів, який цього року лідирує ще й за рівнем забезпеченості жителів комунальними послугами.

Найдоступніше житло в Україні - в Маріуполі: ціни на нерухомість тут в 4 рази нижчі за київські.

Рекордсменом за рівнем падіння позицій в рейтингу став Ірпінь: місто опустилося відразу на 30 пунктів в загальному заліку. Журнал пояснює цей факт близькістю Києва, що "відволікає на себе ділову активність і що накручує ціни на нерухомість в передмісті".

Містом з найвищими зарплатами став Енергодар (середня зарплата - 3303 грн).

Ялта - місто з найбільш розвиненою міською інфраструктурою, а Одеса відзначилася як місто з найнижчим рівнем безробіття.

Всього в рейтингу брали участь 100 міст, з яких були відібрані 55 кращих. Редакція за допомогою експертів оцінювали кожне місто по 55-бальній системі за 14 критеріями. Цього року пильніше оцінювався діловий і фінансовий потенціал учасників, оскільки кризовий рік змістив пріоритети у бік економіки.

У рейтингу з'явилися чотири нові міста: Славутич, Кривий Ріг, Ніжин і Мелітополь, з рейтингу вийшли такі міста: Свалява, Острог, Вишгород і Павлоград, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі