друкувати


Прикарпатці покажуть киянам пересувну лабораторію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-12 12:45:03
ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" представляє свої наукові та технологічні здобутки на чотириденній Міжнародній агропромисловій виставці-ярмарку "Агро-2009", яка 14 червня завершиться в Національному виставковому комплексі "Експоцентр України".

Зокрема, у рамках "АГРО-2009" в експозиції "Біопаливо-2009" на спеціалізованій виставці прикарпатці представили пересувну лабораторію експрес-контролю якості сільськогосподарської продукції та сировини, ґрунтів, води та нафтопродуктів в польових умовах. Вона створена на базі автомобілю "ГАЗель" та призначена для експрес-контролю кількості та якості нафтопродуктів на заправних станціях при їх відпуску споживачам. Відповідне оснащення дозволяє також здійснювати дослідження якості поверхневих вод для вирощування риби та поливу ґрунтів, контролювати показники вмісту жирів, білків, вологи в харчових продуктах та насіннєвому матеріалі, повідомляє прес-служба ДП "Івано-Франківськстандартметрологія".

Практичним досвідом експлуатації такої лабораторії (однієї з перших в системі Держспоживстандарту) та здійсненням досліджень на місці розташування досліджуваного об'єкта доведено ефективність функціонування подібних лабораторій. Досвід фахівців та науковців ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з розробки та експлуатації пересувних мобільних лабораторій з успіхом впроваджується і в інших областях України.

Під час роботи "Агро-2009" її організатори планують провести випробувальні польові та стендові покази роботи сільськогосподарських комплексів, техніки і обладнання, спеціалізовані конференції та семінари, майстер-класи, круглі столи, переговори за участю українських товаровиробників та закордонних партнерів, серію демонстраційних показів та продаж техніки і племінних тварин.

Обговорити на форумі