друкувати


Бурштинські проблеми — галицькі гроші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-12 11:36:41
Як працює одне з найбільших підприємств області, Бурштинська теплоелектростанція в умовах кризи, днями під час круглого столу обговорили представники електричної галузі України.

Багатьох цікавило запитання чи могла би ТЕС виробляти дешеву електроенергію, проте зараз у сучасних умовах говорити про таке неможливо. За словами директора ТЕС Мирона Романіва, альтернативною для вироблення енергії можуть стати ГЕС, а також використання сонця і вітру, але в найближчий час про такі види енергії не говориться. Хіба що можна використовувати атом.

Наразі бурштинська енергія йде й на експорт. Проте цим займаються інші фірми, на Прикарпатті енергію тільки виробляють. Форма власності електростанції — змішана. Частину акцій має держава, частину — працівники станції та певні фірми.

Відрадно, що під час кризи на Бурштинській ТЕС не відбулося скорочення. Зараз тут працюють 2552 людей. Окрім того, 81,9 відсотків бюджету Галицького району становлять надходження зі станції. Так за забруднення навколишнього середовища район отримав 6,5 мільйонів гривень.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі