друкувати


А євреїв тут не вбивали…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-12 11:02:22
Патріотична громадськість Івано-Франківська звернулася з листом до керівників області та Івано-Франківського міського голови з вимогою перейменувати вулицю Страчених, навпроти обласної філармонії, на вулицю Страчених українських патріотів. "Через найближче сусідство з синагогою можна зробити хибний висновок, що вулиця названа на честь страчених євреїв, яких тут, до речі, не страчували", – йдеться у листі.

Підписанти також вимагають знести пам’ятник страченим, автором якого є В.Довбенюк, та оголосити конкурс на новий, що "буде гідно увічнювати геройську смерть за Україну славних земляків". Кошти на знесення існуючого "ганебного" пам’ятника вони радять взяти у його автора, який "на догоду керівництву синагоги...спроневірив таким чином честь і гідність незламних борців за волю України", повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської облради.

Під листом підписалися голова обласного осередку КУНу, депутат облради Богдан Борович, голова міського товариства Спілки репресованих Розалія Шевчук, голова правління обласного Клубу української інтелігенції імені Богдана Лепкого Уляна Скальська, голова організації "Закон і порядок" Володимир Турчин, голови міського та обласного Союзу українок Раїса Романюк, Уляна Шведюк та інші (всього 18 підписів).

Обговорити на форумі