друкувати


Коломийщина: Обговорено питання щодо розвитку книгорозповсюдження

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-12 10:40:45
Заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Мирослав Мацьків провів розширену нараду за участю представників райспоживспілки, відділів культури і туризму, освіти, з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю, під час якої обговорено хід виконання розпорядження райдержадміністрації від 17.07.2006 року № 242 "Про заходи щодо створення умов для розвитку книговидання".

Особливу увагу звернуто на забезпечення виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 червня 2008 року № 902 "Про вимоги щодо функціонування об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією", повідомляє прес-служба РДА.

На нараді йшлося про сприяння наповнення інформаційного простору району соціально важливою книжковою продукцією, насамперед виданою державною мовою, організацію створення в населених пунктах району крамниць та торгових прилавків для торгівлі книжками.

Сільським, селищним головам рекомендовано прийняти рішення про звільнення книгорозповсюджувачів, підприємств торгівлі книжками від сплати місцевих податків та зборів, податку на землю.

Працівники відділів культури і туризму, освіти здійснюватимуть соціологічні дослідження щодо зацікавлення різних верств населення літературою українською мовою.

Вирішено також до Дня міста організувати виставку-ярмарку книжкової продажі, а письменників та видавців запрошувати на масові заходи з метою поширення пропаганди українських книжок серед населення району.

Обговорити на форумі