друкувати


Україна: Ціни на бензин різко "стрибнули" вгору

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-11 04:26:51
Експерти переконані, що причиною є автомобільний сезон, який розпочався в Америці, а на світовий ринок пального повернулися спекулянти і барелі почали дорожчати. На українських АЗС черговий стрибок цін: А-95 подорожчав на 40 копійок.

Подорожчання бензину на всіх автозаправках відбувається по-різному. Експерти пояснюють різнобій об’ємами залишків нафтотрейдерів, а ще - подорожчанням світової нафти.

Експерти переконані, що причиною є автомобільний сезон, який розпочався в Америці, а на світовий ринок пального повернулися спекулянти і барелі почали дорожчати. Залежний український ринок реагує. Але всі по-різному. Першими поміняли цінники трейдери, які завозять готову продукцію з-за кордону.

Вітчизняні виробники переробляють іще відносно дешеву російську нафту. Запаси у всіх різні, тому і з’явився різнобій у вартості.

Упродовж тижня ціна синхронізується і залишиться на відмітці 6.50 грн за літр. Але це не межа. Песимістичний прогноз – до кінця червня - 6,70. Що буде до кінця літа - прогнозувати ніхто не береться.

Українські водії після кожного подорожчання поглядають у бік альтернативних видів пального. Якщо не рапс, то газ.

Держава у ринок поки що не втручається. Ціновий бензиновий коридор Мінпаливенерго 6.30-6.40 уже не витримується.

Рекомендовані ціни переглянуть уже цього тижня. Утім, учасники ринку побоюються урядового регулювання. Враховуючи фактичний початок президентських перегонів. Не виняток, що ціни на паливо використовуватимуть для політичної боротьби, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі