друкувати


Коломия: Управління освіти підводить підсумки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-11 03:27:29
Сьогодні в приміщенні управління освіти Коломийської міської ради відбулася нарада з директорами коломийських шкіл. Марія Грицан, начальник управління освіти, донесла до присутніх цілу низку інформації, а також поставила завдання на майбутнє.

Піч час наради йшлося про закінчення цього навчального року та про успішну підготовку до наступного. Настає час літніх відпусток і Марія Грицан побажала всім оздоровитися, отримати задоволення від сонячних днів та набратися наснаги для майбутніх звершень.

Порадувала Марія Миколаївна присутніх звісткою, що заробітну плату та оздоровчі всі вчителі отримають вчасно пропри всі фінансові проблеми міста. Також вона внесла пропозицію директорам, щоб вони преміювали своїх техпрацівників, які своєчасно виконують всі нагальні роботи.

Далі мова пішла про більш буденні та необхідні заходи, які слід вжити, для якісної підготовки до наступного навчального року. Освітяни не мають часу для відпочинку. Від сьогодні треба вже подбати про ремонти приміщень та поновлення навчальної бази шкіл. Адже в новому році перед вчителями та учнями стоять серйозні завдання. В класних приміщеннях необхідно провести капітальне прибирання та провести по можливості санітарну побілку. Начальник управління освіти попросила сумлінно поставитися до виконання робіт, бо перед початком навчання комісія буде перевіряти готовність приміщень до прийому дітей. Ця практика є корисною, оскільки дозволяє одночасно з інспекцією ділитися цінним досвідом управління господарством.

Окрему увагу Марія Грицан приділила розмові про спортивні зали, які вкрай необхідно ремонтувати та реорганізовувати для ефективного використання на уроках фізкультури. Обличчям директора школи пані Марія назвала саме спортзал, оскільки там здійснюється не лише фізичне виховання, але і діти отримують змогу розвиватися в усіх напрямках. Також наступного року пріоритетність отримає фізична культура, бо діти через сучасні способи відпочинку (комп’ютер та телевізор) деградують та не розвиваються фізично.

Ще розглянули питання про перспективи ведення роботи по профільному навчанню та про призначення опорних шкіл. Велася мова також про якісну підготовку педагогічних кадрів та про специфіку проведення атестації. З цього поводу звучало багато доповнень та побажань до Міністерства освіти на науки України. Загалом нарада пройшла в тісному контакті та у формі діалогу, що сприяло швидкому вирішенню всіх поставлених проблем та завдань. А час покаже, як на місцях виконуються накази.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі