друкувати


Бійтесь "Беркута" злодії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-11 12:00:56
Післяобідньої пори на вулиці Новгородській в Івано-Франківську неабиякий стрес пережив один з мешканців обласного центру. У місці значного скупчення людей невідомець раптово вихопив з його рук чоловічу сумочку і почав утікати. Ошелешений цим чоловік одразу й не збагнув, що робити: чи то бігти за зловмисником, чи кликати когось на допомогу. На щастя, ця історія завершилася так само швидко, як і виникла. На цій вулиці ніс службу наряд спецпідрозділу міліції швидкого реагування "Беркут".

Отримавши повідомлення про скоєння пограбування, четверо бійців спецпідрозділу миттєво зорієнтувалися при проведенні першочергових розшукових заходів. За лічені хвилини вони помітили молодика з барсеткою. Щоб непомітно віддалитися від місця злочину, той перейшов на звичну ходу і мало чим відрізнявся від інших. Щоправда, тільки до того часу, коли його оточили міліціонери.

Затриманим виявився 25-річний житель Закарпатської області. Міліція перевіряє його на причетність до аналогічних кримінальних проявів. Тим часом потерпілий івано-франківець щиро подякував співробітникам "Беркуту" за їхні професійні дії. Адже в іншому разі він міг втратити понад чотири тисячі доларів США, які містилися в сумочці.

Доречно зауважити, що цей епізод щонайкраще підтверджує результативність прикарпатської міліції у розкритті цього виду злочинів. У більшості випадків зловмисників затримували саме за "гарячими слідами", відтак розкрито 144 зі 155 пограбувань, зареєстрованих у цьому році. Вочевидь, приїжджий з Закарпаття зловмисник не знав, що на Прикарпатті подібним до нього непереливки.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі