друкувати


Від історії України до біографії Вакарчука

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-10 11:02:39
Вчора в Івано-Франківську представники громадської організації "Поклик Нації" висловили своє занепокоєння заявою міністра освіти Івана Вакарчука щодо відміни курсу "Історії України" в навчальних закладах.

"До цієї заяви курс "Історії України" у вузах вже був скорочений до 34 годин, тобто 16-17 лекцій, - каже керівник організації Тарас Боднар. Що за такий малий час можна вивчити? А тепер Іван Вакарчук рекомендував замінити "Історію України" новим предметом "Історія української культури". Також хочуть скоротити біля 200 історичних дат. Якою би вона не була чи з московської чи з радянської імперій, що би не відбувалося, це НАША ІСТОРІЯ".

Хоча четвертого червня Міністр освіти і науки України заявив, що така ідея є тільки проектом, представники організації ультраправого спрямування таки мали що сказати про міністерство освіти та самого пана Вакарчука.

Зокрема Тарас Боднар не оминув того, що у школах було відмінено викладання християнської етики та заміну її на релігієзнавство. І тепер така ж доля, ймовірно, чекає історію.. зупинився націоналіст і на окремих фактах біографії міністра, які, зрештою, напевно не мають відношення до його теперішньої діяльності, але для "Поклику нації" суттєві.

Те, що Іван Вакарчук народився в Молдавії, в одному селі з Анатолієм Кінахом, що він активно співпрацював з академіком Юхновським, був депутатом за радянських часів, під час виборів 1999 був довіреною особою Леоніда Кучми та те, що його якимось чином оминуло звільнення від Юлії Тимошенко, яка вперто намагалася усунути міністра освіти і науки, члени організації вбачають якісь таємниці.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі