друкувати


Mac Snow Leopard - нова операційна система від Apple

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-09 02:40:24
На конференції розробників WWDC компанія Apple представила свою нову операційну систему - Mac OS X 10.6 Snow Leopard. Вона швидша попередньої версії, а 90 відсотків компонентів Leopard були написані заново.

За словами розробників, установка операційної системи буде проходити швидше на 45 відсотків і дозволить вивільнити шість гігабайт місця на жорсткому диску.

Snow Leopard підтримує стандарт OpenGl, що дозволяє використовувати обчислювальну потужність багатоядерних систем, в тому числі і графічних прискорювачів, для звичайних обчислень.

Snow Leopard отримала оновлену мультімедійну платформу QuickTime X, в якій з'явилася можливість редагувати відеокліпи та розповсюджувати їх через YouTube, MobileMe або iTunes. Крім того, в Snow Leopard була додана можливість розпізнавання почерку з трекпада.

Також була представлена фінальна версія браузера Safari 4. За словами представників Apple, він буде працювати в сім разів швидше, ніж Internet Explorer 8 компанії Microsoft, а також браузерів Firefox 3 і Chrome 2. Крім того, він повністю проходить тест на підтримку останніх веб-стандартів Acid3.

Для власників Leopard нова операційна система Apple буде коштувати 29 доларів, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі