друкувати


Прикарпаття: Буковель відкрив велосезон

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-09 12:37:54
Любителі та досвідчені спортсмени звично беруть квитки в касах та сідають на 4 -крісельний підйомник, на якому підносяться на самісіньку вершину гори. Там обирають одну з підготовлених трас і відчайдушно розвиваючи велику швидкість та виписуючи круті повороти спускаються вниз!

Таку картину кожен охочий може спостерігати в Буковелі у червні 2009 року, тільки замість лиж у підкорювачів схилів - велосипеди, а замість снігу - грунтові велотраси.

Як і очікувалося, Буковель розпочав своє функціонування як велосипедний парк. Тут для любителів двоколісного підготовано три траси, опробувані ще у минулому році. Дві з них призначені для любителів екстремальної велодисципліни downhill (швидкісний спуск), третя ж, більш полога та довга, цілком підійде для гірських роверистів з невеликим досвідом та навіть для новачків.

Довжина перших двох трас складає 2500 та 2750 метрів, третьої - 3 кілометри 600 метрів. Кататися на цих стежках можна або на власному велосипеді, або ж взяти його в прокаті, який працює поруч з підйомником. Вартість одного підйому на початку червня складає лише 5 гривень.

Практика створення велопарків на базі гірськолижних курортів поширена у Північній Америці та Європі. Буковелю у створенні веломаршрутів допомагають колеги з Канади та Чеської Республіки, повідомляє Яремче.

Обговорити на форумі