друкувати


На Білорусь обрушилися тропічні торнадо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-09 10:57:20
Вперше над територією Білорусі пройшли тропічні торнадо. Смерчі обрушилися на північ та південь Гомельської області, залишивши за собою багато руйнувань. Смерчі пройшли над Гомельською областю: кілька селян постраждали, зруйновані десятки будинків.

Зірвані дахи з десятків будинків, пошкоджена церква, зруйновано декілька ферм. Півтора десятки населених пунктів залишилися без електрики і водопостачання через аварію на трансформаторній підстанції.

Жертв немає, кілька людей постраждали. Так, працівника однієї з ферм придавило перекриттями, яке обвалилося. Він госпіталізований з травмами і переломами. А одну з доярок збили з ніг перелякані корови: селянка потрапила до лікарні з переломом хребта та забиттям голови і грудної клітина.

За розповідями очевидців, буря тривала буквально декілька хвилин. Але сила вітру була такою, що навіть сталеві опори вирвані або зігнуті до самої землі. На в'їзді в Чечерській район з боку Гомеля понад 150 гектарів лісу перетворилися на частокіл. На території автозаправної станції смерч крутив в повітрі 700–літрові ємності з паливом. Одну поставив акуратно на місце. Іншу перекинув.

Зараз в області йдуть відновні роботи. Синоптики кажуть, що в усьому винен південний циклон. Але він вже змістився на північний захід Росії.

Минулого тижня над Московською областю Росії вже пронісся смерч, внаслідок чого тримали травми близько 60 осіб, а так чи інакше постраждали майже 10 тисяч людей , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі