друкувати


Зали гральних автоматів знову стали легальними

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-09 10:41:58
8 червня закінчився термін дії розпорядження уряду про припинення дії ліцензій ігрових закладів. Салони з ігровими автоматами і рулетками, а також букмекерські контори знову відкрили свої двері для азартних гравців.

Саме в понеділок, 8 червня, закінчився термін дії розпорядження Кабінету міністрів, за яким Міністерство фінансів припинило дію ліцензій ігрових закладів.

Відвідувачів поки мало. Працівники салонів вважають, це тимчасово, адже не всі ще знають, що грати вже можна.

"Якщо парламент і Кабмін знову візьмуться за заборони, ми готові пікетувати їх. Ми категорично проти створення ігрових зон, туди ніхто не їздитиме, це утопія. У Росії теж намагалися, але так і не створили їх", - вважає віце-президент Асоціації діячів грального бізнесу Григорій Трипільський.

У свою чергу, нардеп від БЮТ, один з авторів закону про заборону грального бізнесу Валерій Писаренко повідомив, що надіслав лист прем’єр-міністру Юлії Тимошенко з проханням терміново прийняти розпорядження про припинення дії ліцензій гральних закладів ще на місяць.

"А в перший же сесійний день ми поставимо на голосування вето президента, яке він наклав на "Закон про гральний бізнес". Вже у вівторок ми знову закриємо всі гральні заклади", - переконаний бютівець.

"Правда, зібрати голоси тепер, після провалу переговорів про створення коаліції, буде непросто" - відзначив Писаренко.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів доручив Міністерству фінансів і обласним державним адміністраціям припинити дію ліцензій всіх гральних закладів з 8 травня по 9 червня для забезпечення їх комплексної перевірки.

5 червня президент Віктор Ющенко ветував закон України "Про заборону грального бізнесу в Україні", який Верховна Рада прийняла 15 травня, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі