друкувати


Прокуратура в Калуші діє

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-08 11:09:46
Як повідомив старший помічник прокурора міста Калуша Микола Станіславів, прокуратура постійно слідкує за дотриманням законів у сфері оплати праці, оскільки Генеральна прокуратура України поставила завдання двічі в місяць доповідати про проведену роботу.

За словами М.Станіславіва, цьогоріч у місті, як загалом і по всій країні, спостерігається тенденція до збільшення кількості підприємств та організацій, які допустили заборгованість з виплати заробітної плати своїм працівникам. Окрім старих боржників, наприклад, ДП "Калійний завод", з’явилося чимало нових. Так, за п’ять місяців поточного року прокуратура міста у порядку нагляду за додержанням та застосуванням законів у сфері оплати праці провела 35 перевірок, за результатами яких було порушено три кримінальні справи Зокрема, справи порушені стосовно керівників: Ільчишина А.М. — ВАТ "Калуський завод комунального устаткування", Штогрина М. П. — ТзОВ "Аверс", Демидюка В.Й. — ПП "Стеко". Досудове слідство по них завершено, і справи направлені для розгляду по суті до Калуського міськрайонного суду.

Окрім цього, прокуратура внесла 10 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких було притягнуто до відповідальності 6 посадових осіб та відшкодовано 1 млн. 173 тис. грн. заборгованої зарплатні.

Контролює прокуратура і дотримання закону про працю, зокрема прийняття працівника на роботу без укладання з ним трудового договору. Зрозуміло, що і тут є чимало порушників. Так, кримінальні справи порушені проти семи підприємців, по двох ще триває досудове слідство.

Інформацію щодо боржників прокуратурі надає управління статистики, Пенсійний фонд та управління праці і соціального захисту населення міської ради, каже старший помічник прокурора. До прокурорських перевірок обов’язково залучається територіальна інспекція праці.

Автор: Людмила СТЕПОВА, "Дзвони Підгір’я" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі