друкувати


Об’єднаної коаліції не буде. Тимошенко йде у президенти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-08 09:37:40
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, виступаючи в ефірі провідних українських телеканалів, заявила, що голова Партії регіонів Віктор Янукович "поставив крапку" в переговорах про створення широкої коаліції.

Коментуючи перебіг переговорів про створення широкої коаліції, Тимошенко повідомила, що задля ефективної протидії впливу світової економічної кризи об'єднатися в широку коаліцію погодились БЮТ, Партія регіонів, Блок Литвина та більша частина НУ-НС, всупереч чуткам про об'єднання двох найбільших політичних сил.

За її словами, переговори йшли важко. "На жаль сьогодні Віктор Янукович поставив на них крапку, в односторонньому порядку вийшовши з переговорного процесу", - констатувала Тимошенко.

Глава уряду також заявила про намір брати участь у президентських виборах. "Я іду на президентські вибори і переможу! Я вірю і знаю, що українська політики колись буде чистою і чесною. Влада буде сильною та непродажною", - заявила прем'єр.

Тимошенко підкреслила, що, незважаючи на безрезультатність переговорів, вона продовжуватиме боротьбу з економічною кризою. "Я хотіла би, щоб і Віктор Ющенко як президент країни, так само став поряд, а не чинив перешкоди. Об’єднання зусиль для подолання біди важливо, але це якраз той випадок, коли краще промовчати, які протидії чиняться моїй роботі, роботі уряду. Від імені всіх українських політиків прошу пробачення у вас за те, що цього разу єднання не вийшло. Але ми ще поборемося", - заявила прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Віктор Янукович сьогодні заявив, що наближення президентських виборів позбавляє сенсу створення нового уряду. Також він відмовився підтримувати ключовий пункт переговорів щодо створення коаліції. Лідер ПР заявив, що президент України має бути обраним на всенародних виборах, а не в парламенті, як передбачав проект коаліційної угоди.

Він сказав, що досвід переговорів з БЮТ про створення широкої коаліції буде використано після президентських виборів, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі