друкувати


Прикарпатські правоохоронці поговорили про адміністративне законодавство

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-08 09:12:11
У Прикарпатському юридичному інституті Львівського державного університету МВС відбулася II Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми адміністративного законодавства України: шляхи його вдосконалення".

За словами керівника прес-служби закладу Ігоря Голинського, у конференції беруть участь понад 80 науковців з вузів МВС України, Академії МВС Республіки Білорусь та польської школи поліції з міста Катовіце. Найбільше говорили правоохоронці про покращення адміністративного законодавства, зокрема про різні види штрафів. Проблеми, підстави застосування, дотримання прав і свобод громадян у справах про адміністративні правопорушення. Колеги обмінювалися досвідом і в сфері адміністративно-юрисдикційної діяльності підрозділів міліції громадської безпеки.

Як зазначив Ярослав Менжелей, заступник начальника УМВС області, в нас ще досі існує незадовільна сплата штрафів, тому на конференції було досить цікаво послухати про форми впливу на порушників у сусідніх країнах. Також доволі корисним став закордонний, міжнародний досвід вирішення проблем адміністративного законодавства. Адже чимало з цього можна застосувати в Україні. Особливо коли йдеться про проведення масових заходів міжнародного рівня таких як Євро-2012.

Йшлося і про роботу дільничних. Начальник Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету МВС генерал-майор міліції Юрій Рахівський як колишній практик добре знає, що таке міліцейська служба і що таке робота дільничного. Отож на конференції уважно прислухався до пропозицій практичного характеру щодо покращення служби тих, хто першим віч-на-віч стикається з хуліганами а з часом небезпечними злочинцями.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі