друкувати


В Коломиї влада вчиться реалізовувати бізнес-ідеї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-05 06:54:14
Сьогодні в залі засідань Коломийської міської ради пройшов семінар на тему "Підготовка ефективної бізнес-пропозиції". Тонкощі організації підприємницької діяльності пояснював гість з-за океану, Кірк Томпсон.

За ініціативи Бізнес-центру в Коломиї вже давно впроваджуються методики створення свого підприємства та досягнення успіху. Кілька серйозних проектів вже реалізовано на протязі чотирьох років.

Цього разу ініціатива зустрічі була зі сторони Коломийської міської влади. Заступник міського голови Володимир Тарновецький сказав, що це далеко не новинка, а навіть навпаки, Коломия в цьому питанні досить-таки відстає. За мету пан Володимир собі поставив залучити міські владні структури проникнутися завданням заробити кошти для розвитку коломийської громади. Заодно на семінар запросили студентів з Коломийського економіко-правового коледжу, яким було дуже цікаво послухати досвідченого фахівця.

Семінар проходив в формі діалогу, оскільки Кірк Томпсон хотів підлаштувати питання, які розглядалися, під потреби самих коломиян. Зокрема, канадієць ставив за мету розповісти що собою являє бізнес-пропозиція та що потрібно зробити перед тим, як її розробляти; навчити присутніх знаходити та визначати потенційних інвесторів; як слід структурувати бізнес-пропозицію, а також дав поради при підготовці розділів бізнес-пропозиції.

Під час заняття пан Томпсон пояснив на прикладі успіх корпорацій та яким чином його було досягнуто. Навчав також коректно складати резюме та пояснив його роль при перегляді бізнес-пропозиції.

За дослідженнями Івано-Франківського Бізнес-центру, на даний час частка продукції виробленої підприємствами малого бізнесу у валовому продукті таких розвинутих країн як Німеччина, Великобританія, Японія та Канада становила 66%. На цих підприємствах було зайнято 60% працівників. Як показує світовий досвід, малий та середній бізнес з кожним роком відіграє все більшу роль в економіці як розвинутих країн, так і країн, що розвиваються.

На Україні ці цифри різко різняться від даних розвинутих країн Європи та світу. На малих підприємствах нашої країни виробляється тільки 10% від національного валового продукту і на них створено тільки 5% робочих місць від загальної кількості. Тому на Україні розвиток малого бізнесу має велике значення і великий потенціал як в наповненні ринку країни товарами різноманітного асортименту, так і в створенні нових робочих місць.

Таким чином проект допоможе нашим людям, які вирішили розпочати бізнес, отримати всю необхідну інформацію, як при започаткуванні, так і при подальшій діяльності підприємства.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі