друкувати


Коломия: Презентація книги "Гуцули у визвольній боротьбі. Спогади М.Горбового"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-05 10:47:59
3 червня у музеї історії міста Коломиї у переповненому залі відбулась презентація книжки засновника газети "Незборима нація", президента асоціації "Холодний Яр" Романа Коваля "Гуцули у визвольній боротьбі. Спогади М.Горбового".

Захід пройшов у формі літературно-мистецького вечора, який вміло вела голова Конгресу української інтелігенції Коломийщини Ольга Руданець, повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики Коломийської міської ради.

З спогадами про січового стрільця Михайла Горбового виступив Роман Коваль, автор понад 30-и книг. В даний час він працює над написанням книги "Петлюрівські отамани". Виступаючий наголосив, що пише про людей простих, маловідомих, про яких історики майже не пишуть, бо "для них головне посада, а не внесок в боротьбу за незалежність".

Перед присутніми виступили голова правління "ВАТ "Друкарня ім.Шухевича" М.Андрусяк, голова Коломийської станиці Братства ОУН-УПА М.Симчич, вокальний чоловічий ансамбль медичних працівників, учасники художньої самодіяльності МБК "Народний Дім".

Учасники заходу мали змогу ознайомитися з цікавою виставкою творів Романа Коваля і придбати книги гостя нашого міста.

На презентації були також присутні письменники з Дрогобича, Києва, Косова.

Обговорити на форумі