друкувати


Човни від губернатора

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-05 10:39:36
П’ятнадцять рятувальних човнів "Спринтер 390" закуплені та передані головам найбільш постраждалих сіл Галицького, Долинського, Коломийського, Тлумацького, Снятинського, Тисменицького районів. Паспорти особисто вручив голова ОДА Микола Палійчук.

Загалом в області близько 200 сіл розташовані безпосередньо на берегах річок. Рятувальних човнів не було навіть у тих селах, які постійно потерпають від повеней та паводків. Під час минулорічної стихії люди по три дні чекали на порятунок на дахах та горищах будинків, повідомляє ОДТРК.

Забезпечення рятувальними човнами перебувало на особистому контролі у Президента України, — каже голова ОДА Микола Палійчук. Один "Спринтер" бере на борт 6-8 чоловік. Він оснащений потужним, надійним мотором, коштує близько двадцяти восьми тисяч гривень. Це перший крок у справі рятування людей від водної стихії, але висновок повинна робити кожна громада, не чекаючи лиха, — говорить начальник аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах західного регіону Микола Галько.

Обговорити на форумі