друкувати


13-відсоткове мито на імпорт товарів скасують найближчим часом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-04 03:23:02
Уряд України найближчим часом має намір відмінити тимчасову надбавку до ввізного мита на автомобілі і холодильники у розмірі 13% від митної вартості, заявив міністр економіки України Богдан Данилишин. Міністр економіки заявив, що йому відомо про негативну реакцію багатьох європейських країн на тимчасове введення в Україні додаткових надбавок до імпортних мит.

На другому засіданні українсько-латвійської міжурядової комісії в Києві міністр підкреслив, що йому відомо про негативну реакцію багатьох європейських країн на тимчасове введення в Україні додаткових надбавок до імпортних мит.

6 березня набув чинності закон про додаткове мито 13% на товари, що імпортуються до України.

Закон про додаткове ввізне мито парламент ухвалив 4 лютого поточного року, за ініціативи президента та уряду. Він розглядався як протидія валютній паніці та скороченню прибутків експортерів.

Віктор Ющенко 20 лютого підписав документ. Згідно із ним, переважна більшість м'ясних продуктів, алкоголю, а також одяг та автомобілі стали ввозитися до України за додаткову надбавку до мита. Вона була тимчасовою, та становила 13%.

Варто зауважити: ще до того, як закон вступив у дію, імпорт товарів до України скоротився в січні-лютому 2009 року в 2,2 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року - до 4,247 млрд доларів , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі