друкувати


Гайда на Парафіяду!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-04 10:50:06
Вперше в Україні 7 червня у місті Долина відбудеться римо-католицька Парафіяду – фестиваль з нагоди Дня дитини. Прийматиме госте з України, Польщі та Білорусі римо-католицька парафія Різдва Пресвятої Богородиці.

Як повідомили у прес-службі фестивалю, парафіяди проводяться щорічно. Це такі зустрічі європейської молоді спортивно-культурно-релігійного характеру, в яких беруть участь кілька тисяч дітей та молоді разом з їх опікунами. Найбільші групи прибувають з країн східної Європи: України, Польщі, Білорусі, Росії, Молдови, Литви, Латвії. Відбуваються релігійно-молодіжні дійства під покровительством іспанського священика Хосе де Каласанца (1557-1648) – організатора перших загальноосвітніх шкіл, патрона християнських шкіл у всьому світі.

В основі Парафіяди є "парафіядна тріада": святиня – театр – стадіон, що символізує гармонійний розвиток особистості через віру, мистецтво та спорт. Попередні Парафіяди проводились у Польщі. Представники Долини протягом трьох останніх років перемагали і займали призові місця у різних видах змагань, і тому організатори вирішили провести чергову Парафіяду-2009 у Долині. Цього року до організації Парафіяди долучились і греко-католицькі громади міста, що є добрим прикладом міжконфесійного порозуміння.

У програмі свята Служба Божа, яку відслужать під проводом у Львівського римо-католицького митрополита Мечислава Мокрицького, фестиваль релігійної пісні, ігри та забави на стадіоні й нагородження учасників фестивалю та спортивних змагань.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі