друкувати


Тестова епопея закінчилася - хай живуть наступні тести!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-03 03:42:04
Вчора в Івано-Франківську побував Ігор Лікарчук, директор українського центру оцінювання якості освіти.

Він розповів про результати, проблеми та певні підсумки незалежного оцінювання школярів. Зокрема новацією є те, що цього річ тестування зараховується як підсумкова державна атестація. Перебігом тестування на Прикарпатті пан Лікарчук задоволений, каже, що все було добре організовано і ніяких порушень не зафіксовано.

Нововведенням у 2009 році стало тестування з іноземних мов. Проте через відсутність якісного обладнання при перевірці знань учні не писали аудіювання. Також пан Лікарчук вважає, що викладання цього предмету у сотнях шкіл України залишає бажати кращого. Чимало вчителів використовують ще радянські методики, що зараз є просто неприпустимо. Отож учні змушені додатково навчатися на мовних курсах, у репетиторів, все це справа недешева. Тому над викладанням іноземних мов треба ще багато попрацювати.

Щодо помилок у тестах, то директор центру каже, що ідеального нічого в житті немає, але з кожним роком вони будуть удосконалюватися, а тестування стануть жорсткішими. Аби збільшити рівень об’єктивності при поступленні до вузів, подані сертифікати проходитимуть подвійну перевірку базою даних тестувань. До речі, у разі незгоди з результатами тестування учні мають право подати апеляцію до 15 липня.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі