друкувати


Лікувати трьома "Д"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-03 11:43:55
Силами викладачів та студентів івано-франківського національного медичного університету на Прикарпатті буде створено клініки, дружні до молоді. За словами Ірини Лембрик, викладача цього вузу, кандидата медичних наук, перша така клініка була створена під егідою ЮНІСЕФ у Києві. Зараз в Україні існує 10 подібних мед закладів.

У новоствореній клініці особливу увагу приділятимуть підліткам і молодим людям. Їм надаватимуть медичну та соціальну допомогу, консультуватимуть з питань репродуктивного здоров’я, лікування захворювань, що передаються статевим шляхом, займатимуться профілактикою ВІЛ-СНІДу.

Орієнтуватимуться прикарпатці на Львів, де вони нещодавно побували на семінарі, організованому представниками ЮНІСЕФ. Сприятиме створенню мережі безкоштовних клінік івано-франківський національний медичний університет. Працюватимуть, ймовірно, за львівським зразком, молоді лікарі, серед яких соціальний працівник, психолог та психотерапевт. Основний принцип роботи — три "Д": доброзичливість, добровільність і доступність. До роботи залучатимуться й волонтери: студенти старших курсів мед університету. Вони поширюватимуть інформацію про клініку та про послуги які там надаватимуться.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі