друкувати


За безпеку на воді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-03 11:22:10
Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Вінтоняк підписав розпорядження "Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах району в період літнього купального сезону 2009 року".

Торік на водних об'єктах району загинуло семеро осіб. Причиною загибелі в основному є порушення правил поведінки на воді, знаходження в нетверезому стані, повідомляє прес-служба РДА.

Згідно з розпорядженням розроблено план заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах. Головну увагу зосереджено на безпечному відпочинку дітей під час літніх канікул. Передбачається проведення показових навчань щодо вивчення правил поведінки на воді перед учнями навчальних закладів району, рейди-перевірки, у таборі "Прикарпатські зорі" буде створено відомчий рятувальний пост. На сільських, селищних голів покладено обов'язок подбати про встановлення відповідних попереджувальних знаків щодо заборони відпочинку та купання громадян у невідведених для цього місцях.

Також слід переглянути та внести доповнення в угоду з орендарями водних об'єктів, передбачивши в них відповідальність за безпеку на воді.

Відповідні служби проводитимуть роз'яснення та профілактичну роботу серед населення щодо дотримання правил поведінки на воді, повідомлятимуть про надзвичайні події через засоби масової інформації.

Обговорити на форумі