друкувати


General Motors офіційно заявив про своє банкрутство

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-02 04:04:38
GM офіційно заявив про своє банкрутство. Тепер автовиробник пройде через процедуру банкрутства. Через 60-90 днів буде сформована куди менша компанія, так звана "Нова GM".

У суперечці про долю GM, навряд чи перемагали оптимісти. Як і очікувалося, американський автовиробник оголосив себе банкрутом. Свою боротьбу за виживання GM завершив з активами в розмірі 82,9 млрд. доларів і боргами на суму понад 170 мільярдів. Очікується, що процедура банкрутства займе від 60 до 90 днів. Після цього буде сформовано "Новий GM", хоча компанія і не буде такої великої як раніше. Подібний сценарій актуальний і для Chrysler.

"Зараз з впевненістю можна сказати, що компанії (GM і Chrysler) стануть менше, а отже, і їх частка ринку істотно скоротиться, отже, їхні конкуренти, такі як Toyota, Honda, Nissan і Hyundai зміцнять свої позиції", - говорить аналітик CLSA Asia -Pacific Markets Крістофер Ріхтер (Christopher Richter).

У "Новому GM" ролі розподілені в такий спосіб - 17,5% акцій виявиться в розпорядженні профспілки працівників американської автоіндустрії (UAW), 12% дістанеться уряду Канади, а нинішні акціонери, яким GM має кругленьку суму, отримають 10%. Утім, найбільшим власником акцій "Нового GM" стануть влади США. Втім, з часом частка держави, швидше за все, буде поступово знижуватися, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі