друкувати


Сьогодні тетрису виповнюється 25 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-02 03:03:05
Сьогодні в Лос-Анджелесі, США, відбудеться святкування 25-річного ювілею знаменитої гри "Тетріс". На урочисту церемонію приїде сам творець унікальної гри - Олексій Пажитнов. За його словами, він загорівся написати програму в червні 1984 року, коли йому було 29 років.

"Мене дуже приваблювали всілякі головоломки і паззлів. Це було свого роду відволіканням від основного роду моєї діяльності", - зазначив Пажітнов.

Крім творця легендарного "Тетріс" у святкуванні 25-річчя гри візьме участь і президент компанії Bullet-Proof Software Хенк Роджерс, чинивших у свій час чималу підтримку Пажітнову.

У 1988 році за підтримки Хенке Роджерса Пажітнов організував компанію з розробки ігрового програмного забезпечення AnimaTek, а 1991 року була створена компанія Tetris.

Через п'ять років Пажітнов перейшов в Microsoft, де він займався створенням і розробкою відомих головоломок Ящик Пандори (Pandora's Box). А вже в 2005 році Олексій приєднався до WildSnake Software, де повинен був приступити до розробки нової серії ігор для комп'ютерів і ігрових консолей.

У березні 2007 року Пажітнов був удостоєний нагороди Game Developers Choice Awards First Penguin Award. В даний час він проживає поперемінно в Москві і в американському штаті Сієтл, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі