друкувати


Президент провів зустріч з Головою НБУ і Головою СБУ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-01 03:37:25
Президент України Віктор Ющенко перед початком офіційного візиту до Ватикану в аеропорту "Бориспіль" провів зустріч з Головою Національного банку України Володимиром Стельмахом та Головою СБУ Валентином Наливайченком.

Головна тема зустрічі – подолання корупції у банківській сфері, повідомляє прес-служба Президента.

Ця зустріч стала продовженням розмови про останні результати боротьби зі злочинами в банківській сфері, що відбулася за участю Глави держави у п'ятницю.

Довідково: У п'ятницю Голова СБУ поінформував Президента про викриття у результаті масштабної спецоперації законспірованого конвертаційного центру, який займався протиправним оберненням у готівку безготівкових грошових коштів та надавав послуги з мінімізації обов'язкових платежів до держбюджету близько 300 підприємствам у різних регіонах України. Злочинне угрупування через незаконне формування податкового кредиту та виведення валютних коштів за кордон у подальшому ввозило на територію України товари за заниженою вартістю, використовуючи з цією метою підконтрольні компанії-нерезиденти.

Відповідна оперативно-розшукова робота була організована Службою безпеки спільно з Генеральною прокуратурою на виконання доручення Президента за результатами наради з банківськими установами, НБУ, Податковою адміністрацією.


Під час зустрічі Віктор Ющенко закликав вжити заходів щодо миттєвого усунення цих схем. "Ті задокументовані акти порушених фінансових правил, які приводили до дестабілізації гривні і системної роботи, повинні бути миттєво оцінені. Дії НБУ і СБУ повинні бути блискавичною реакцією на ці брудні сценарії", – сказав Президент.

"Ми повинні показати, що до таких злочинів реакція буде безпощадною", – наголосив Глава держави.

Віктор Ющенко поставив вимогу завершити розслідування справ у якомога коротші терміни.

Обговорити на форумі