друкувати


В Україні подорожчав проїзд залізницею

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-01 03:08:08
Сьогодні, 1 червня, в Україні знову дорожчають квитки на проїзд в залізничному транспорті. Зокрема, у плацкартних вагонах вартість проїзду зросла на 4,7%, в купейних і СВ - на 7,4%. У першому півріччі 2009 року залізничні тарифи збільшують вдруге.

Тепер, для того, щоб проїхати, наприклад, відстань у 500 км. в плацкартному вагоні пасажирові необхідно буде заплатити на 3 грн. 44 коп. більше, ніж до подорожчання квитків. У купейному - на 8 грн. 50 коп., СВ - на 38 грн. 16 коп. (без комісійного збору).

У першому півріччі 2009 року залізничні тарифи збільшують вдруге. З 9 березня в плацкартних вагонах вартість проїзду зросла на 4,7%, в купейних і СВ - на 7,4%.

Таким чином, вартість проїзду в цілому збільшилася на 9,5% для плацкартних вагонів і 15% - для купейних і СВ. Втім, тарифи в загальних вагонах Мінтранс поки міняти не має наміру.

Підвищення цін на залізничні квитки в Мінтрансі пояснюють невідповідністю темпів зростання цін на продукцію і ресурси (металопрокат, залізобетонні шпали, запасні частини для рухомого складу, дизельне паливо і електроенергію тощо) темпам підвищення тарифів на пасажирські перевезення , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі