друкувати


"Велокраїна" по-єзупільськи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-01 01:45:30
Вирішити проблему бездоріжжя, коли найближчим часом навіть не передбачається жодного ремонту сільського шляху, взялися у селищі Єзупіль Тисменицького району. Тут віддавна усі їздять на велосипедах. За що селище називають маленьким Шанхаєм.

"Автобуси до села із обласного центру їздять регулярно, - розповідають Коломия ВЕБ Порталу місцеві школярі, - але по селу краще їздити на двох колесах. Так зручніше. Ось тому й добираємося до школи на велосипедах". Щоправда, коли для дорослих така зручність буває необхідністю, то для дітей це ще й чергова можливість запізнитися на уроки. Селище велике, часом учням потрібно добиратися до школи кілька кілометрів, а діти й підлітки буває нехтують шкільним транспортом, не зраджуючи двоколісних друзів.

Але тепер канікули, і гасати на велосипедах можна буде з ранку до ночі. Ось тому й діти у Єзуполі здоровіші, аніж їхні ровесники по-інших селах. Для них це й забава, і спорт, і екологічно чистий засіб пересування. Дорослі тим часом також добирають до автобуса чи потяга на велосипедах, які залишають у дворах тих, хто живе у центрі села. Навіть біля магазинів спорудили невеличкі велосипедні стоянки. На щастя, двоколісний транспорт, ніхто не чіпає.

Дізнавшись про яремчанський проект "Велокраїна", що успішно реалізується на Прикарпатті, мешканці селище неабияк пораділи за земляків, однак кажучи, що у них уже давно є велокраїна по-єзупільски.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Єзупіль для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі