друкувати


Для дітей, за дітей і про дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-01 10:26:13
Сьогодні в перший день літа, світ відзначає Міжнародний день захисту дітей. У зв’язку з цим в обласному центрі Прикарпаття відбудеться ряд заходів, що відбудуться і в центрі міста, і в мікрорайонах.

Так, о 12 год. біля Народного дому "Княгинин" розпочнеться свято "Чарівний світ дитинства", а в центральній дитячій бібліотеці – гра-подорож "У країну дитинства". З 12-ої години на Вічевому майдані розпочнеться акція "Пам’ятне фото з Котигорошком". Діти зможуть сфотографуватись на спеціальному стенді у вигляді богатиря з українських казок, , що перемагає триголового змія. Також тут будуть ігротеки та конкурс малюнка на асфальті. В культурно-мистецькому центрі "Є" діток запрошують на дискотеку та конкурси від DJ Фані та МС Говоруна. А до сьомого червня тут будуть тривати "Дитячі дні в книгарні "Є".

Та основним місцем дитячого свята стане площа Ринок. Ту, за повідомленням прес-служби івано-франківської міськради, о 13 годині розпочнеться парад дитячих візочків, о 14-й – гала-концерт ІІІ міського фестивалю-конкурсу для неповнолітніх "Я маю право". В рамках благодійної акції "Можливість дарувати добро" подарунки отримають діти, які потребують особливої турботи.

Духовною частиною свята стане живий ланцюг – протест матерів міста проти розтління душ дітей та молоді, що триватиме з шістнадцятої до сімнадцятої години на площі Ринок. Його організувала Ліга українських жінок при підтримці жіночих громадських організацій Івано-Франківська. За словами голови міської організації Ліги українських жінок, директора школи-садка № 7 Марії Ільків, дійство спрямоване на боротьбу з аморальною теле- та комп’ютерною продукцією, адже дивлячись сучасні дитячі й анімаційні фільми, граючи в комп’ютерні ігри, діти, на жаль, стають все жорстокішими. О 18-ій розпочнеться Х Всеукраїнський дитячий конкурс-фестиваль популярної музики "Карпатські соловейки".

А в Івано-Франківському міськвиконкомі прийме присягу новообраний учнівський міський голова і підпише угоду про співпрацю з дорослим мером.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі