друкувати


На Прикарпатті стартували міжнародні змагання пожежників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-28 03:13:04
27 травня у Івано-Франківську стартували ХХІІ Міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту пам’яті пожежних-героїв Чорнобиля.

Це спортивне свято уже втретє проходить на гостинній землі Прикарпаття і, як засвідчив його перший день, обіцяє стати незабутнім видовищем як для самих спортсменів, так і для глядачів. Адже про високий рівень цих престижних міжнародних змагань свідчить уже те, що участь у них приймають 5 заслужених майстрів та 50 майстрів з пожежно-прикладного спорту, 13 майстрів спорту міжнародної категорії та 34 прикладники – кандидати у майстри спорту, повідомляє головне управління МНС України в Івано-Франківській області.

Розпочалися змагання урочистим відкриттям, на якому були присутні перший заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС Володимир Антонець, керівництво Головного управління МНС в Івано-Франківській області та начальники Головних управлінь МНС України в областях, представники влади та духовенства, родини загиблих пожежних – героїв Чорнобиля, ветерани служби МНС, журналісти із центральних та регіональних засобів масової інформації.

Продовжило відкриття театралізоване дійство у виконанні професійних акторів, яке наче повернуло присутніх у той трагічний квітневий світанок 1986 року, що на десятиліття обпалив квітуче Полісся і приніс у родини тисяч українців біль та страждання.

Перед глядацькими трибунами урочистим маршем пройшли спортсмени тринадцяти команд з України, Білорусі, Болгарії, Латвії, Молдови, Росії, котрі виборюватимуть пальму першості у цих змаганнях. Право підняття прапора змагань було надано переможцю Меморіалу-2008 – збірній команді МНС України. Нагадаємо, що за всю історію існування цих міжнародних змагань минулорічна перемога у Луганську – це дев’яте "золото" прикладників України.

Усіх спортсменів тепло привітали перший заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Антонець, ветеран служби МНС, екс-міністр Григорій Рева, керівництво області, начальник Головного управління МНС в області Микола Джумаджук. Високопосадовці бажали кожній команді якнайкращих результатів, чесної та безкомпромісної боротьби.

А потім перед учасниками спортивного свята та їх шанувальниками виступили кращі естрадні виконавці та творчі колективи Івано-Франківщини.

Кульмінацією свята став виступ духового оркестру Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України: курсанти у святкових строях продемонстрували своє віртуозне володіння музичними інструментами, внісши в атмосферу дійства подих справжньої молодості і запального колориту народних мелодій.

І непоборним та незнищенним символом неминущості життя лунали заключні акорди дійства, утверджуючи вічні цінності сили людського духу.

Цього ж дня прикладники змагалися в одному із видів пожежно-прикладного спорту - підйомі по штурмовій драбині у вікно четвертого поверху навчальної вежі. Цей вид спорту є не лише одним із найвидовищніших, але й одним із найважчих. Сама штурмова драбина важить 14 кілограмів, а ще й підніматися нею потрібно за лічені секунди на висоту близько 11 метрів. Тут на кону кожна доля секунди… Окрім цього і погодні умови – спека понад 30 градусів в тіні – ускладнювала спортсменам демонструвати свою спортивну майстерність. Але спортивний азарт переміг і найкращі результати в цьому виді показали спортсмени з України, Росії та Білорусі, зайнявши відповідно перше, друге та третє командні місця. В індивідуальному заліку кращим був Андрій Ватолін – член збірної команди України – з результатом 13,27секунди.

28 травня змагання продовжуються і спортсмени змагатимуться ще у двох видах пожежно-прикладного спорту: бойовому розгортанні та подоланні стометрової смуги з перешкодами…

Обговорити на форумі