друкувати


Крали, крадемо і … будемо красти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-28 10:34:28
Співробітники Галицького райвідділу міліції Івано-Франківщини в ході цілеспрямованих оперативно-розшукових заходів затримали двох молодиків, яких обґрунтовано підозрюють у вчиненні квартирних крадіжок.

Один з майнових злочинів було зареєстровано в місті Бурштині, коли в міліцію звернувся мешканець міста із заявою про те, що за період його відсутності в квартирі побували чужинці. З помешкання зникли цифровий фотоапарат і недешевий мобільний телефон, але найбільше потерпілий переймався крадіжкою двох банківських карток. На час звернення до правоохоронців він уже переконався, що кредитні картки знецінені: на рахунках залишилися копійки.

Зловмисників, що скоїли цю квартирну крадіжку, розшукували майже два тижні. І це не дивина, бо після проведення цілої низки розшукових заходів було з’ясовано, що до злочину причетні заїжджі зловмисники. Ними виявилися 22-річний мешканець сусіднього райцентру Калуш і 30-річний івано-франківець. Вони потоваришували через однакову вдачу, познайомившись в колонії, де відбували покарання за майнові злочини.

Із в’язниці кримінальники звільнилися в один день, але жити по-інакшому не захотіли. Не минуло й трьох місяців, як отримали перспективу повернутися в місця позбавлення волі. Зараз вирішується питання щодо арешту затриманих. З’ясовано, що на рахунку кримінального дуету скоєння ще однієї квартирної крадіжки. Внаслідок одного злочину зловмисники умить розбагатіли майже чотирма тисячами гривень.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі