друкувати


Відпочивати, вчитися і формувати патріотизм

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-27 03:51:50
Вчора в Івано-Франківську розпочалася трьохденна всеукраїнська науково-практична конференція "Дитячий туризм і краєзнавство в Україні та формування гармонійно розвиненої творчої особистості".

Під час конференції директори центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді з усіх регіонів України, чиновники з міністерства освіти й науки, відповідних обласних управлінь, науковці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника обговорили проблеми сучасного позашкільного виховання молоді, залучення школярів до творчої діяльності, туризму, вивчення історії рідного краю.

Педагоги нині занепокоєні збайдужінням молодого покоління, їхньою бездоглядністю та ростом злочинності. за словами першого заступника голови обласної ради Зіновія Береговського, нині, на жаль втрачене значення виховної роботи. У радянські часи вона була наскрізь пронизана ідеологією, яку, зрозуміло, зараз відкинули. Натомість не створили нічого нового. А оскільки держава нині фінансує освіту й шкільні інституції, то відповідно мала би замовити написання відповідних виховних програм. На що власне дуже сподіваються учасники конференції.

До речі, заняття туризмом та краєзнавством мало би стати один із головних складових виховання молоді, оскільки воно дозволяє весело й корисно проводити час, дізнаватися багато нового та формувати патріотизм.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі