друкувати


Рушники — губернатору, гроші — інтернату

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-27 01:41:47
Понад сто тисяч гривень отримала гвіздецька спеціалізована школа-інтернат на своє 50-річчя. Привітати діток та педагогів на Коломийщину прибули представники обласної влади на чолі з Миколою Палійчуком, керівники райдержадміністрацій сусідніх районів та бізнесмени.

Під час свята відбулися концерт й аукціон. Продали шість лотів із виробами школярів. Із початкової ціни сто гривень вартість виробів зросла до кількох тисяч. Виручені гроші використають на придбання спортінвентаря

Дешевше можна було купити вироби з бісеру, кераміку, вишиванки на виставці. Задоволений мистецько-обдарованими дітьми губернатор Івано-Франківщини Микола Палійчук купив три вишиті рушники, тарілку для хліба, підсвічники та намиста для своїх доньок

Педагоги розповідають, що дітей тут змалечку привчають до праці, аби вони в майбутньому якось знайшли своє місце в житті. Хоча, зізнаються вчителі, це буває дуже нелегко. Через певні особливості дітям доводиться часом й сто раз повторювати як робити ті чи інші здавалося б прості речі. Зате вже, як вони засвоять певні навики, то робитимуть все надзвичайно старанно й сумлінно. Вони щирі та безпосередні у спілкуванні й праці.

На святі голова ОДА виділив закладу сто тисяч гривень та пообіцяв допомогти із встановленням нового сучасного спортмайданчика. А з наступного року розпочнеться будова спального корпусу для дівчат. Це приміщення наразі є довгобудом гвіздецького дитсадка, але є вже всі документи на нове призначення будови.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі