друкувати


Із боргами та досягненнями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-27 12:03:41
На вчорашній 42-ій сесії івано-франківської міськради із третьої спроби було заслухано звіт директора "Теплокомуненерго" Арсена Блащука про господарсько-економічну діяльність підприємства. Цей звіт уже протягом кількох місяців є притчею во язицах у місті.

Ініціювали звіт депутати фракцій "Наша Україна" та БЮТ. Було створено спеціальну депутатську комісію, члени якої провели перевірку фінансового стану підприємства. За висновками комісії "Теплокомуненерго" знаходиться на межі банкрутства. Але пан Блащук, який довго перебував на лікарняному і не звітував, усе спростовує.

Втім, депутати думали, що звіт директора таки знову відкладеться на невизначений термін. Проте він таки виступив і сказав, що незважаючи на 55 мільйонний кредитний борг, підприємство працює ледь не ідеально (!!!). за словами директора комунального підприємства, івано-франківське "Теплокомуненерго" визнано… кращим в Україні. Зараз тут поступово здійснюється технологічна модернізація. Введено в дію когенераційних установок, отож таким чином можна бути отримувати електроенергію для виробничих потреб. Людям вчасно виплачують зарплату, та відрахування у фонд соцстраху.

Це викликало сміх та суперечки серед депутатів, адже заборгованість, в основному за газ, таки росте. Також міські обранці кажуть, що є завищені тарифи та неякісні послуги. Але в пана Блащука щодо боргів свої аргументи: комунальні підприємства та населення їм боргують, бо не мають чим платити, а також невчасно дають субвенції з держбюджету.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі