друкувати


На дешеву гречку налітай!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-27 11:21:26
Вчора в Івано-Франківську, на вулиці Стуса, 13 урочисто відкрили перший в області соціальний магазин.

Новація зроблена завдяки активістам громадського форуму Івано-Франківська. В умовах кризи та фінансової нестабільності такий заклад допоможе незахищеним верствам населення обласного центру Прикарпаття. В магазині продають товари першої необхідності: крупи, яйця, макарони, борошно, олію. Коштують вони на 25-30 відсотків менше, аніж в інших магазинах, супермаркетах чи на ринках. Фактично віддають продукти по собівартості. До речі, соціальні магазини вже успішно функціонують в кількох містах України.

За словами голови громадського форуму Юрія Солов’я, ані він, ані його колеги не можуть допомогти нині людям заробляти більше, але полегшити життя малозабезпеченим можна за допомогою таких проектів. Отож дешеві продукти зможуть отримати пенсіонери, малозабезпечені, інваліди та учасники війни, які в магазині мають пред’явити відповідний документ. Товари для магазину взяли на івано-франківських оптових базах під реалізацію. Націнка на товари буде тільки 1-2 відсотки, аби заплатити продавцям та оплатити комунальні послуги.

Наразі пан Соловей пообіцяв відкрити ще дві подібні крамниці в Івано-Франківську в мікрорайонах БАМ та Пасічна. Це буде зроблено для того, аби людям можна було легше добиратися до соціальних крамниць.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі