друкувати


Президент України вручив нагороди гравцям клубу "Шахтар"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-26 06:53:13
Урочиста церемонія нагородження відбулася сьогодні в Секретаріаті Глави держави. Від імені держави та українських вболівальників Віктор Ющенко привітав футбольний клуб "Шахтар" із здобуттям Кубка УЄФА та подякував за блискучу гру 20 травня.

"Ви продемонстрували майстерність, якою буде гордитися спортивний світ багато років. Цей матч знайде своє місце в історії спорту і в історії футболу, - сказав Президент. - Ви зробили професійну, красиву гру, що ні на хвилину не давала спокою вболівальникам, які за вами стояли, починаючи з першої хвилини. Я дійсно можу сказати: чогось подібного я ще не бачив. Не втрачена була жодна хвилина. Це була стиснута пружина, яка не давала розслабитися на жодну мить".

В.Ющенко підкреслив, що цією перемогою донецький "Шахтар" засвідчив репутацію професійного клубу. "Це, правда, і обов'язок на роки. Але я переконаний, що ви з ним впораєтеся", - сказав він.

Президент також висловив переконання, що перемога "Шахтаря" - це перемога усієї країни. "Мова йде не тільки про спорт, але й про те, що ви своїми зусиллями, об'єднані єдиним проектом футбольного клубу "Шахтар" приносите лаври нашій державі. Мати нагоду на тлі цієї блискучої перемоги заспівати гімн України - це велика справа. Так твориться держава, так твориться її імідж, її слава", - наголосив він.

В.Ющенко зазначив, що на боці донецького "Шахтаря" були й тисячі людей в інших країнах світу, передусім, у тих, представники яких із честю виступають за донецький "Шахтар". "Багатонаціональний клуб "Шахтар" прикував увагу до гри 20 травня, безумовно, не тільки в Україні, а й по всьому світові. Вас підтримували мільйони-мільйони людей далеко за межами України. Це дійсно була велика подія для Європи, для спорту, і не тільки для спорту", - сказав Президент.

Глава держави також подякував президентові Футбольного клубу "Шахтар" Донецьк" Рінату Ахметову, який "відчайдушно відданий цьому проектові", головному тренеру "Шахтаря" Мірчу Луческу "за його блискучу роботу".

Він також подякував усім, "хто веде попереду український футбол, український спорт", в тому числі віце-прем'єр-міністру І.Васюнику за роботу, яку він здійснює для успішного проведення в Україні Євро-2012, міністру у справах сім'ї, молоді та спорту Ю.Павленку за його діяльність з розвитку спорту, президенту Федерації футболу України Г.Суркісу.

На урочистій церемонії були присутні Глава Секретаріату Президента України В.Ульянченко, Секретар РНБОУ Р.Богатирьова, віце-прем'єр-міністр І.Васюник, міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Ю.Павленко.

За досягнення визначного спортивного результату - здобуття Кубка УЄФА 2009 року, виявлені мужність, самовідданість і волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету вітчизняного футболу Президент України вручив державні нагороди гравцям та працівникам футбольного клубу "Шахтар" Донецьк".

Гравці "Шахтаря" подарували Президентові України футболку клубу та м'яч зі своїми підписами, повідомляє Офіційний сайт Президента.

Обговорити на форумі