друкувати


Прикарпаття: Сутенер змушував до проституції неповнолітню школярку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-26 05:41:33
На Прикарпатті затримали п’ятдесятирічного сутенера, який примушував до проституції неповнолітню дівчинку із малозабезпеченої сім’ї. З початку року це вже четвертий сутенер, якого виявили прикарпатські правоохоронці.

Проти нього порушена кримінальна справа за статтею, яка передбачає покарання до дванадцяти років позбавлення волі.

На туристичній Гуцульщині “дівчат за викликом” до клієнтів доставляють на авто, коли цього хоче клієнт. Так і зав'язався бізнес таксиста і школярки.

Дівчинка спокусилася на гроші, мовляв, батьківських не вистачало. Каже, що над пропозицією сутенера, до речі, батька шістьох дітей, троє з яких неповнолітні, розмірковувала два тижні.

"Я хотіла купити мобільний телефон. Для цього мені довелося працювати 4 дні", - розповідає дівчина.

За півтора місяці "співпраці", за словами п’ятнадцятирічної дівчинки, через неї “пройшли” майже тридцять клієнтів. Дівчина признається, що сутенер двічі бив її по обличчі, тому що не захотіла з ним спати.

Більшість клієнтів знали, що дівчинці всього 15 років, однак це їх не надто бентежило. Сутенер за годину її “праці” просив 200-250 п’ятдесят гривень. Їй перепадало 100.

"Я була дуже рада, коли це все закінчилося. Я не хочу туди більше вертатися. Бо потрапити туди легко, вилізти дуже важко", - розповідає дівчина.

"Адвокати арештованого подали апеляцію про зміну запобіжного заходу – підписку про невиїзд. Однак суд не підтримав це подання. Він може вплинути на хід слідства, перебуваючи на волі, - розповіла керівник відділу УМВС в Івано-Франківській області Алла Лемчак.

Неповнолітніх серед місцевих повій насправді, за словами правоохоронців, небагато. Власне, як і "місцевих" у цьому бізнесі.

"Такса за повію від 50 грн. за годину до 300-400 доларів. У декого своєї такси немає. Вони оцінюють по клієнту – машина, одяг", - заступник керівника відділу УМВС в Івано-Франківській області Мирон Яковишин.

За словами правоохоронців, попит на подібні послуги у туристичному Прикарпатті нині перевищує пропозицію. Хоча тільки повій, що стоять на обліку, добра сотня , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі