друкувати


"Українська платформа" починає і перемагає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-26 03:57:24
Політична партія "Українська платформа" вперше взяла участь у місцевих виборах. І одразу ж отримала перемогу. 24 травня 2009 року в селі Люча Косівського району Івано-Франківської області відбулися позачергові вибори сільського голови.

Участь в них взяли чотири кандидати: Попович Володимир Васильович, Рибчанський Василь Андрійович, Хім’як Микола Семенович та Ковалюк Микола Дмитрович. Із 982 виборців на терторії села Люча Косівського району, участь у позачергових виборах взяли 580 жителів.

За результатами голосування майже 49% виборців підтримали кандидатуру члена політичної партії "Українська платформа" Миколи Дмитровича Ковалюка, який до цього вже обіймав посаду Лючанського сільського голови. Як зазначив голова Івано-Франківської обласної організації політичної партії "Українська платформа" Руслан Присяжний, Микола Ковалюк набрав у 4 рази більше голосів, ніж його головний конкурент, представник Єдиного Центру Володимир Попович, який два тижні тому був фаворитом передвиборчих перегонів на території сільської ради. Цікаво, що троє із чотирьох кандидатів, серед яких і Микола Ковалюк, раніше вже обіймали посаду сільського голови.

Цього тижня в селі Люча буде зібрано сільській актив з метою формування плану дій громади (ремонт сільського Народному дому, створення бібліотечного фонду та інші заходи соціального спрямування). Для довідки: першою в Україні обласна організація політичної сили "Українська платформа" була створена саме на Івано-Франківщині. Установчі збори там відбулися 12 травня 2009 року.

Обговорити на форумі