друкувати


На Прикарпатті за "Порозуміння"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-26 01:16:09
У Івано-Франківському міськвиконкомі згідно розпорядження міського голови відбулося перше засідання щойно утвореної з ініціативи ГО "Поклик Нації" міської координаційної ради "Порозуміння", що є консультативно-дорадчим органом при виконавчому комітеті міської ради.

Основним завданням ради є сприяння реалізації нашими громадянами їх конституційних прав та налагодження дружніх партнерських стосунків з іноземними громадянами, що проживають на території Івано-Франківська та спільного подолання конфліктних міжнаціональних проблем.

До складу ради ввійшли представники виконавчого комітету міської ради, громадських організацій, правоохоронних органів, вищих навчальних закладів та іноземних общин міста. Головою координаційної ради призначено заступника міського голови Зінаїду Федорук.

На першому засіданні КР "Порозуміння", як повідомив заступник голови ради Тарас Боднар, відбувся розгляд пропозицій та затвердження плану роботи на 3 і 4 квартали 2009 року: розгляд звернень, що надійшли до МВС з приводу конфліктних ситуацій між мешканцями міста та іноземцями; досконале вивчення Закону України про порядок перебування та статус іноземних громадян на території України; розгляд актуальних проблем у міжнаціональних стосунках в студентському середовищі; розгляд проблем легітимного перебування іноземних громадян на території міста; діяльність іноземних спільнот на території міста; спільні культурно-просвітницькі заходи та ін.

Обговорити на форумі