друкувати


КНДР провела нові ядерні випробування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-26 10:22:54
Термінове засідання для обговорення повідомлень про чергове ядерне випробування Північної Кореї проведе Рада безпеки ООН. Про це заявив представник Росії при ООН Віталій Чуркін.

У постійному представництві Російської Федерації при ООН повідомили, що о 16:00 за нью-йоркським часом розпочнуться консультації з Північною Кореєю. Запит на скликання консультацій надійшов від делегації Японії. Раніше Центральне телеграфне агентство Північної Кореї (ЦТАК) повідомило, що КНДР "в якості заходів для всебічного зміцнення сил ядерного стримування республіки" провела в понеділок, 25 травня, зранку успішне ядерне випробування.

Підземні ядерні випробування комуністичний режим називає кроком до зміцнення національної безпеки. Влада КНДР також заявляє, що нинішнє випробування - набагато потужніше, ніж попереднє, проведене 3 роки тому. Сейсмологи США, Південної Кореї і Японії повідомили, що на північному сході КНДР стався землетрус, який може бути підтвердженням чергового ядерного випробування. Перше успішне підземне ядерне випробування Північна Корея провела 9 жовтня 2006 року. Тоді сейсмологи повідомили, що вибух викликав землетрус магнітудою 3,58. Відтоді, незважаючи на тиск КНДР продовжую свою ядерну програму. Вашингтон, Брюссель і Москва висловили занепокоєння у зв'язку з ядерними випробуваннями, проведеними Північною Кореєю. Так у заяві президента США Барака Обами йдеться, що США, незважаючи на дії Пхеньяну, продовжить роботу над вирішенням північнокорейської проблеми в рамках "шістки" і Ради Безпеки ООН. Президент США зазначив, що дії Пхеньяну викликають серйозну стурбованість у всіх країн, оскільки, несуть в собі загрозу міжнародного миру та безпеки.

Автор: Іван Павлів, UKRGAZETA.cz
Обговорити на форумі