друкувати


У Тисмениці гартуватимуть козаків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-25 02:04:30
Питання стану реалізації фізкультурно-оздоровчого патріотичного комплексу школярів "Козацький гарт" у школах району стало основним на засіданні колегії відділу освіти Тисменицької районної державної адміністрації, що відбулася 22 травня. Участь у роботі колегії взяла голова районної державної адміністрації Іванна Кучер.

Доповідав по даному питанню головний спеціаліст відділу освіти районної державної адміністрації Володимир Дутчак. Він проаналізував роботу закладів освіти, позитивно відзначивши дирекцію та учителів фізичного виховання ряду загальноосвітніх шкіл, директора та тренерів Тисменицької дитячо-юнацької школи, роботу гуртківців спортивного туризму з районного будинку дитячої та юнацької творчості. Адже завдяки їм представники Тисменицького району протягом останніх років стають переможцями і призерами обласних та районних змагань. Щорічно проводиться района Спартакіада школярів, в програму якої входить 12 видів спорту. Відрадно, що кількість залучених до цих змагань школярів постійно збільшується, повідомляє прес-служба ОДА.

У ході виступу доповідач звернув увагу й на сучасну навчально-матеріальну базу шкіл району та фінансування. Так, протягом останніх років уведено в експлуатацію котельні Тязівської, Милуванської, Старолисецької шкіл. Проведено ремонт спортивних залів у Рошнівській, Слобідській, Підпечерівській, Радчанській, Тисменицькій школах. У деяких із згаданих шкіл суттєво оновлено спортивний інвентар. Дала оцінку розвитку спорту в районі, спортивним досягненням та стану навчально-виховної роботи з фізичної культури у своєму виступі й голова районної державної адміністрації Іванна Кучер.

Довідка. Фізкультурно-оздоровчий комплекс школярів України "Козацький гарт" впроваджений в життя у 2005 році. Його метою стало формування здорового способу життя, підвищення активності та зміцнення здоров’я школярів, виховання молоді на українських традиціях та виконання низки нормативно-правових документів. Складовими "Козацького гарту" є комплекс тестування школярів "Крок до здоров'я", тобто визначення стану їх фізичного здоров'я, а також фізкультурно-оздоровчий патріотичний фестиваль "Нащадки козацької слави".

Обговорити на форумі