друкувати


До прийому маленьких відпочивальників будьте готові

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-25 01:47:08
У червні на Прикарпатті для дітей розпочинається відпочинковий сезон. У зв’язку з цим протягом місяця оздоровчі заклади області перевіряли учасники координаційної ради ОДА з питань оздоровлення та відпочинку.

Днями на базі Косівського району відбулося виїзне засідання ради за участю заступника голови ОДА Василя Гладія, начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Ростислава Заремби, голів Косівської РДА і райради. За висновками комісії, ще не всі відпочинкові заклади до нового сезону готові, є певні зауваження від санепідеміологів та пожежників. Чи їх врахують, учасники ради перевірять під час таборування дітей. Але справа не тільки у будинках та території таборів. Основну увагу звертатимуть на виховну роботу в оздоровчих закладах. За словами пана Заремби, цього літа в області оздоровлять 76 тисяч школярів та діятиме 11 таборів.

На жаль, сьогодні на Прикарпатті дитячих оздоровчих таборів не вистачає, тому чиновники всіляко підтримують ініціативу районів. За словами пана Гладія, вже визначено перелік категорій дітей, яких потрібно оздоровити першочергово за кошти з місцевих бюджетів. Направлятимуть гроші і на оздоровлення дітей Івано-Франківщини на березі моря, у Міжнародному дитячому центрі "Артек" та українському дитячому центрі "Молода гвардія".

Косівщина, де проводилося засідання, наразі поза зауваженнями. Так у селі Шешори вже чотири роки поспіль приїжджають діти з усієї України. Відпочивали діти в наметових містечках, але тепер діти матимуть два будиночки на 30 місць з усіма зручностями. Цього літа тут мають відпочити до 300 дітей.

Табори в гуцульському краї екологічні, максимально використовують багатства природи. Місцеві мешканці розповідають, що для дітей проводяться цікаві подорожі екологічними стежками на гору Клифа, Іванову гору, до Іванової кринички, їх знайомлять з рослинами краю. Новинкою цього сезону стане відпочинок на території маєтку святого Миколая в селі Пістинь. У Національному природному парку "Гуцульщина" також планується проведення літніх профільних таборів та відкриття наметових містечок для молоді. Основний акцент робитимуть на духовності та патріотизмі.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі